Tillfälliga brevlådor på 37 orter från den 19 april

I år kommer Skatteverket liksom tidigare att ha tillfälliga brevlådor på närmare 40 kontor runt om i landet, där det går att lämna deklarationen dygnet runt.

– Det enklaste är att deklarera digitalt – via sms eller telefon för den som bara ska godkänna, eller annars via app eller e-tjänst. Den som ändå deklarerar på papper kan enklast posta deklarationen till oss i en vanlig brevlåda, säger Alem Resulovic, deklarationsexpert på Skatteverket.

Bland dem som gör ändringar i deklarationen har det tidigare år varit ungefär sex gånger fler fel i pappersdeklarationer än i digitala deklarationer.

– Den som deklarerar på papper behöver göra mer själv och se till att alla uträkningar blir rätt, något du får hjälp med i e-tjänsten, säger Athina Karapanagiotidou, deklarationsexpert på Skatteverket.

Viktigt att komma ihåg för den som deklarerar på papper är att posta deklarationen i god tid, så att den säkert kommer fram senast den 2 maj. Den som är sent ute kan begära anstånd på skatteverket.se eller genom att ringa Skatteupplysningen.

På skatteverket.se finns all information om att lämna pappersdeklaration, var tillfälliga brevlådor finns och var det finns vanliga brevlådor. Tre orter som hade tillfällig låda förra året har det inte i år, mot bakgrund av att kontoren nyligen har flyttat: Solna, Uppsala och Kalmar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply