Samlad information till följd av coronaviruset och covid-19 för dig som företagare

Sidan blev senast uppdaterad:

En ny digital checklista på verksamt.se gör det enklare för dig som är småföretagare eller förening och vill arrangera ett publikt evenemang inom kultur eller idrott. Genom att svara på några snabba frågor får du veta vilka uppgifter du ska lämna och vilka tillstånd du behöver söka för att komma igång.

Checklistan kan utöver kultur- och idrottsevenemang även användas för att arrangera festivaler, stadsfester, marknader, valborgs- och midsommarfirande, utställningar, mässor, demonstrationer, manifestationer samt cruising med mera.

Genom att du som arrangör svarar på några snabba frågor om evenemanget, till exempel om du ska servera alkohol, var evenemanget ska vara och hur avfall ska hanteras så får du på bara några minuter veta:

  • Vilka tillstånd du behöver söka.
  • Vilka uppgifter du ska lämna till din kommun och Polisen, samt eventuellt andra myndigheter och länsstyrelsen.

Den personliga checklistan gör att du som arrangör får all information samlad på ett enda ställe och kan vara trygg med att du inte missar några viktiga uppgifter eller tillstånd. Att allt finns samlat på ett ställe gör dessutom att du inte behöver leta efter information på flera olika myndigheters webbplatser.

Skapa din egen checklista

Checklistan är framtagen av Tillväxtverket i samarbete med Polisen, kommuner och länsstyrelser.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply