Samlad information till följd av coronaviruset och covid-19 för dig som företagare

Sidan blev senast uppdaterad:

Du som driver verksamhet med servering som till exempel restaurang, café eller bar får nu hjälp av nya regler från Folkhälsomyndigheten för att minska spridningen av coronaviruset. Med de nya reglerna kan du fortsätta driva din verksamhet och ta emot gäster på ett så säkert sätt som möjligt.

Några av de nya reglerna innebär att: 

 

  • Trängsel i lokalerna ska undvikas och besökare ska kunna hålla avstånd till varandra. Det får till exempel inte finnas långa köer eller vara trångt vid bord och bardiskar. 
  • Det ska glesas ut mellan borden för att få ner antalet besökare i lokalen. 
  • Inga stående gäster tillåts, alla ska ha en sittplats. Stående servering vid barer är därmed inte tillåtet.
  • Endast bordsservering eller avhämtning tillåts.

De nya reglerna gäller lika för alla i hela landet. 

 

Du som företagare ansvarar för att ha rutiner som gör risken för smittspridning så liten som möjligt. Du ska göra regelbundna riskbedömningar utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare i din region. Om din verksamhet inte uppfyller kraven kan smittskyddsläkaren i samråd med kommunen stänga verksamheten.

 

De nya reglerna är beslutade med stöd av smittskyddslagen. De gäller från och med den 25 mars 2020 och pågår som längst till och med den 31 december 2020. 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar