Nu betalas 22 miljarder kronor ut i skatteåterbäring

För att få skatteåterbäringen redan i april krävdes att deklarationen godkändes digitalt senast den 30 mars utan ändringar eller tillägg. De som gjort det, och som ska få pengar tillbaka, delar i år på 22 408 459 205 ‬kronor.

Inom gruppen som nu får sin skatteåterbäring ingår drygt 115 000 personer som ännu inte anmält bankkonto till Skatteverket. Det innebär att de inte får en automatisk utbetalning. Sammanlagt har dessa personer drygt 400 miljoner att få tillbaka.

– Det går fortfarande att anmäla konto. Enklast är att göra det på vår webbplats, där finns bra vägledning, säger Louise Hasslestad, deklarationssamordnare på Skatteverket. Efter att kontot är anmält tar det cirka en vecka att få pengarna utbetalda dit.

Det finns personer som ska få tillbaka på skatten och har anmält konto, men som trots det inte får någon utbetalning. Det kan exempelvis bero på skulder hos Kronofogden eller på att återbäringen är lägre än 100 kronor. Så låga belopp betalas inte ut automatiskt.

– Vi vill också passa på att varna för bedragare som tyvärr alltid är i farten när skatteåterbäringen kommer, säger Jan Janowski, deklarationssamordnare. Var vaksam på bluffmejl och bluff-sms, klicka inte på okända länkar och logga inte in på din bank på uppmaning av någon annan. Skatteverket efterfrågar aldrig kontouppgifter per telefon, mejl eller sms.

Den som ska få återbäring men gjort ändringar eller tillägg, deklarerat på papper eller efter den 30 mars kan få sina pengar i början av juni. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply