RSS NYHETER FRÅN SRF KONSULTERNA

 • Rekordstor minskning av utsläpp
  Transportstyrelsen och Trafikverket visar en rekordstor minskning av koldioxidutsläpp under 2020 från nya batteri- och laddhybridbilar, vilka utgör var tredje nybilsregistrering. Samtidigt har de icke laddbara bilarna blivit energieffektivare. Läs mer Inlägget Rekordstor minskning av utsläpp dök först upp på Srf konsulterna.
 • Krav på skulder
  Kronofogden verkställer utmätning och för att kunna vara med vid utmätning av någon som får tillbaka på skatten, ska en komplett ansökan om verkställighet skickas till myndigheten. Dessa datum gäller. Läs mer Inlägget Krav på skulder dök först upp på Srf konsulterna.
 • Nytt EU-bidrag till SME
   EUIPOs SME Fund ger en ny möjlighet för små och medelstora företag (SME) att söka bidrag vid ansökan om att registrera ett varumärke eller en design i hela EU eller bara i Sverige. Läs mer Inlägget Nytt EU-bidrag till SME dök först upp på Srf konsulterna.
 • Ekobrott under 2020
  Ekobrottsmyndigheten redovisar i sin årsredovisning en mindre ökning av lagförda personer jämfört med 2019. Genomsnittlig handläggningstid är 239 dagar, ex har momsbedrägerier krävt betydande insatser. Läs mer Inlägget Ekobrott under 2020 dök först upp på Srf konsulterna.
 • IMY:s utfärdade sanktionsavgifter
  Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) beslutade under 2020  om sanktionsavgifter på 150 miljoner kronor, framför allt riktade mot verksamheter som inte har följt dataskyddsförordningen, GDPR. Läs mer Inlägget IMY:s utfärdade sanktionsavgifter dök först upp på Srf konsulterna.
 • Arbetsmiljöverket om friskfaktorer
  Arbetsmiljöverket och Myndigheten för arbetsmiljökunskap har utifrån ett regeringsuppdrag sammanställt friskfaktorer som kan bidra till en hållbar och hälsosam arbetsmiljö. Läs mer  Inlägget Arbetsmiljöverket om friskfaktorer dök först upp på Srf konsulterna.

RSS NYHETER FRÅN VERKSAMT.SE

 • Viktiga datum för dig som ska deklarera en enskild firma
  3–9 mars får du din inkomstdeklaration till din digitala brevlåda som en pdf-fil och den ser ut som den vanliga deklarationen. Från och med den 10 mars hittar du också deklarationen om du loggar in på Mina sidor på skatteverket.se.
 • Nya regler för dig som säljer grön teknik till privatpersoner
  Från 1 januari 2021 kan du erbjuda dina kunder skattereduktion för kostnaden för arbete och material när du installerar grön teknik i syfte att underlätta klimatomställningen.
 • RUT-avdrag för fler tjänster
  Fyra nya tjänster ger från och med 1 januari 2021 rätt till rutavdrag, exempelvis möblering av bostad och enklare tillsyn av en bostad. Det gäller för arbeten som är utförda och betalade efter årsskiftet. Dessutom höjs taket för rutavdrag till 75 000 kr per person och år.
 • Nu öppnas dörren till det digitala Europa
  Nu tas det första steget mot en gemensam digital ingång till Europa. Den nya EU-portalen Your Europe ska underlätta för dig som företagare att hitta information och utföra ärenden digitalt inom hela EU. Ett viktigt första steg mot ett ännu öppnare Europa.
 • Omsättningsstöd för dig som driver enskild firma
  Har ditt företag tappat i omsättning på grund av coronapandemin? Nu finns ett särskilt stöd för dig som driver enskild näringsverksamhet.
 • Verksamt.se på topp 5 bland Sveriges myndighetssajter
  Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster presenteras i IDG:s Topp100 2020, där verksamt.se ligger bland de fem bästa i kategorin Myndigheter.
 • Nytt sätt att rapportera farligt avfall – från 1 november
  Från och med den 1 november ska företag rapportera uppgifter om sitt farliga avfall till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
 • Skydda din företagsinformation - 1 oktober startar kampanjen som hjälper dig
  Hur hanterar du företagets lösenord? Hur undviker du att ditt företag utsätts för bedrägerier? Har du koll på bluffmejl och sms? Passa på att gå igenom dina rutiner under oktober som är den nationella informationssäkerhetsmånaden.
 • Verksamt.se:s arbete för en tillgängligare webb
  Idag den 23 september träder lagen om tillgänglighet för digital offentlig service i kraft. På verksamt.se har vi arbetat intensivt med att uppfylla lagen och fortsätter med de brister som kvarstår. Målet är att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen.
 • Premiär för verksamt.se LIVE
  Verksamt.se LIVE: Starta eget är ett kostnadsfritt halvdagswebbinarium om att starta företag. Webbinariet hålls den 18 september och anmälan öppnar vecka 36 på verksamt.se/live.